پمپ قوچ آبی

زمانی که بخار ایجاد شده به همراه سیال به سمت خروجی پروانه منتقل میشود، در این جابه جایی و به دلیل هندسه و عملکرد پروانه فشار سیال دوباره افزایش میابد. در قسمت عملکرد مبدل در شرائط تقطیر لازم است تخلیه تله بخار بصورت ثقلی مطابق شکل پیش بینی شود. یکی از معضلات سیستم های انتقال بخار پدیده ضربه آبی (ضربه قوچ) است که در صورت بروز با سروصدا و آسیب های جدی به لوله ها و اجزاء سیستم، مانند تله های بخار، تخلیه کننده ها (Vents) همراه خواهد بود. قسمت دوم فرآیند پدیده کاویتاسیون در پمپ ها، در اثر عمل گریز از مرکز پروانه بوجود می آید که حباب ها را به درون پره ها می راند. هر گاه به علتی سرعت حرکت مایع درون لوله تغییر کند، فشار در جهت مخالف تغییر خواهد کرد. در صنایع شیمیایی از کاویتاسیون برای همگن سازی مواد استفاده میشود، به عنوان مثال برای حل کردن چربی شیر درون مایع شیر از کاویتاسیون استفاده میشود.


کلیه تجهیزاتی که دارای تنظیم کننده بخار هستند بایستی دارای تخلیه ثقلی قطرات more info از تله بخار باشند و از برگشت به مسیر با افزایش ارتفاع (Lifts) بایستی جلوگیری شود. پتانسیل تخریبی ضربه قوچ با صدای ناشی از آن قابل تشخیص است؛ ولی در مواردی نیز این صدا شنیده نشده و باعث انهدام لوله گردیده که پس از آنالیز آن مشخص شده است تخریب توسط ضربه قوچ بوده است. که در آن P0 فشار اتمسفر و P1 کمترین فشار است. در اینجا حباب ها فورا فشار خود را از دست می دهند و می ترکند. وجود هوا در سیستم بخار ، بخشی از حجم سیستم را ـ که قاعدتاً باید توسط بخار اشغال شود به خود اختصاص می دهد . صدای چکش آب: این صدا زمانی ایجاد می شود که جریان آب در سیستم پمپ به طور ناگهانی جهت خود را تغییر می دهد و باعث انتشار امواج فشار در سیستم می شود. در بعضی از مواقع به کارگیری یک روش کافی است ولی در پاره ای از موارد ترکیب دو یا چند روش ضروری به نظر می رسد. هر چند که چکش آبی همیشه هم خطرات جدی به دنبال ندارد.


بطور کلی با وجود این که منابع تحت فشار دیافراگمی هزینهی اولیهی زیادی نسبت به منابع تحت فشار تیوپی دارند ولی استفاده از نوع دیافراگمی مقرونتر و بهتر از نوع تیوپی آن است. 5. با کمک خفه کنندهها مانند منبعهای هوای فشرده و برج تعادل مانع از کاهش آنی سرعت جریان در لوله میگردند. صدا خفه کن: افزودن یک صداگیر به تخلیه پمپ می تواند سطح نویز را کاهش دهد. به طور مثال این پدیده معمولا زمانی که یک شیر ( ولو ) واقع در انتهای خطوط لوله کشی به طور ناگهانی بسته شود و یک موج فشار داخل لوله پخش شود، به وجود می آید. در واقع میتوان گفت کاویتاسیون پدیدهای است که در آن کاهش فشار باعث تبخیر موضعی مایع و ایجاد حبابهایی شود. لوله رانش حتما باید انعطافناپذیر، قوی و صلب باشد در غیر این صورت کارایی به شدت کاهش مییابد. نصب مخزن هوا به عنوان یک میرا کننده نوسانات فشار بر روی لوله رانش پمپ باعث کاهش ضربه قوچی در پمپ Water Hammer می ششود.


این کاهش دبی موجب افزایش فشار در بالادست شیر و کاهش فشار در پایین دست آن میشود. شیر یک طرفه دوتایی باید شامل دو عدد شیر یک طرفه فنردار با نشیمن آب بند باشد که پشت سر هم روی لوله نصب می شود. و با یک هد بیشتر و جریان کمتر از آن خارج میشود. 2. شرایط غیر قابل کنترل: این حالت مربوط به قسمتهایی است که قطع ناگهانی برق در آنها وجود دارد و تغییرات سرعت جریان از اختیار ما خارج است. در این پدیده که معمولاً در مایعات با حرکت متلاطم به دلیل اختلاف فشار در مایع رخ میدهد، فشار موضعی کمتر از فشار بخار مایع میشود. 1. در اثر تجمع قطرات تقطیر شده در قسمت افقی لوله های بخار و عبور بخار با سرعت بالا در مجاورت این قطرات ضربه اتفاق می افتد. مبدلهای حرارتی بایستی بنحوی نصب شوند که دارای تله های بخار بوده تا بتوانند در هر شرائطی قطرات تقطیر شده را جمع آوری کنند. ممکن است درست باشد که لوله های پلاستیکی به اندازه مسی سر و صدای جریان را منتقل نمی کنند اما انرژی چکش آب همچنان وجود دارد.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *